MobieTrain is HR Tech Company of the Year

Genk, 16th of March 2022 – Micro-training company MobieTrain, based in Genk, has once again won a prestigious prize. At the HR Excellence Awards 2022 in Genval, Brabant, MobieTrain received the award for HR Tech Company of the Year. The HR Excellence Awards are among the most important awards in the industry.

“Dit is een bekroning voor onze enorme groeispurt in 2021, met een verdrievoudiging van onze omzet en verdubbeling van het aantal medewerkers. De jury prees ook onze inspanningen om onze technologie te internationaliseren. Na onze recente start in Spanje, maken we ons op om vanuit Madrid de rest van Zuid-Europa aan te boren. Daarnaast blijven we onze app verrijken met nieuwe features zoals social en machine learning, en ook gamification. Dat laat ons toe om drie jaar na de eerste HR Tech award opnieuw een technologieprijs binnen te halen. Ik wil mijn team enorm bedanken voor alle inspanningen. Dit geeft onze organisatie een boost om opnieuw te versnellen”, zegt een ambitieuze CEO Guy Van Neck.

In december vorig jaar werd MobieTrain al voor het eerst opgenomen in de internationale ranglijsten van onderzoeksbureau G2, dat peilt naar de kwaliteit van software. MobieTrain kreeg in het Winter 2022 Grid van ‘s werelds beste microlearningtoepassingen het label van Leader en High Performer. In het lenterapport steeg MobieTrain een plaats in de ranglijst.

MobieTrain als GPS voor opleidingen

MobieTrain wist de jury te overtuigen met de getuigenis van Proximus, gebruiker van het eerste uur. Het telecombedrijf zet MobieTrain in om de opleiding en ontwikkeling van zijn ruim 2.000 verkoopvertegenwoordigers te optimaliseren. Volgens Proximus is de kennisdeling in de organisatie vandaag veel efficiënter, en kan het dubbel zo snel nieuwe opleidingen aanmaken met MobieTrain. Bovenal steeg de kennisretentie met 25%.

“In onze telecomwereld evolueert alles erg snel, wij moeten onze medewerkers continu kunnen updaten met nieuwe informatie zonder hen te overstelpen”, zeggen Proximus’ Digital Learning Coördinatoren Kevin Leemans en Tina De Windt.

Daarvoor gebruikt het bedrijf dus al een drietal jaar de microlearning app MobieTrain. De applicatie doet voor de medewerkers dienst als een soort GPS en gidst medewerkers naar de juiste opleiding. Ze krijgen in de microlearning app niet alleen microcursussen, maar kunnen er ook een korte intro volgen van beschikbare klassikale en e-learningcursussen zodat ze hun kennis gerichter kunnen verdiepen.

Hoge opleidingsscores bij Proximus

Het resultaat is dat het opleidingstraject bij Proximus nu persoonlijker is, met een hoger engagement (82%) en ook rendement: Proximus noteert een user adoption score van 93% en een retentie die 25% hoger scoort. De effectiviteit van de opleidingen steeg aanzienlijk, terwijl het aantal klassikale cursussen nu toch 30% lager ligt wat kostenbesparend werkt. “We hebben dankzij MobieTrain een beter zicht van eventuele hiaten in de kennis en vaardigenheden in ons bedrijf, en ook van de evolutie van medewerkers”, besluit Pierre Demoulin, Head of Knowledge Management & Processes bij Proximus.

***

Over de HR Excellence awards 

De HR Excellence Awards bekronen HR-dienstverleners die, verdeeld over 12 categorieën, organisaties hebben ondersteund in nieuwe manieren van werken, het aanpassen van de werkplek, het ontwikkelen van communicatie- en samenwerkingstools of de wendbaar- en betrokkenheid van werknemers. De awards zijn een initiatief van de ARC Group die ook de HR Leadership Summit organiseert. De jury bestaat 12 leden, allen uit het veld van human resources. De HR Excellence Awards werden dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt.

Over MobieTrain

Met MobieTrains gamified microlearning app kunnen medewerkers zich op elk moment op een motiverende en intuïtieve manier ontwikkelen, ‘in the flow of work’. De meermaals bekroonde app werkt met korte modules van vijf tot tien minuten en is in hoofdzaak gemaakt voor gebruik op mobiele toestellen. Daardoor is ze bijzonder nuttig voor medewerkers die niet aan een bureau werken, maar wel vaak onderweg zijn – en vaak het uithangbord van organisaties zijn. Klanten maken gebruik van de software om onder meer hun verkoop- of klantenervaring te verbeteren, hun opleidingsaanbod te diversifiëren, veranderingen in de organisatie te ondersteunen of voor instructies over veiligheid op het werk.

MobieTrain is opgericht in 2015 door CEO Guy Van Neck en medeoprichters Mireille van Hemert-Schelling en Willi Van Boven. Andere belangrijke aandeelhouders zijn Force Over Mass, LRM en Concentra. Onder meer organisaties Decathlon, Emirates Post, Diesel, Politie Nederland, Stad Antwerpen, Deloitte, Atlas Copco en Proximus maken gebruik van de app. Het bedrijf heeft zijn kantoren bij de startupincubator C-Mine Crib in Genk. Het heeft ook een softwarevestiging in Lissabon (Portugal) en een verkoopfiliaal in Madrid (Spanje). Bij MobieTrain werken ongeveer 50 mensen. Meer info op http://www.mobietrain.com.